Greatest Kılavuzu yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) temel amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide mimarilmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki tütün, yangın, doğal gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu zararlı koşulların öteki katlara geçişini çelmek yahut olabilir evetğu derece geciktirmektir.

Yangın yönetmeliğine usturuplu bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına iyi mualla birinci sınıf ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir yerının boş olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda yaşama zayiatının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele aldatmaınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin de ziyadesiyle önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, sair yangın bapları kabilinden bina eminği planının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ode dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin başka bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının muayene altına allıkınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlayabilir.

Yangın Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya acil bir durumda insanoğluın ferah bir itmesi ile dâhilen dışarıya güzel açılmaktadır.

Yangın Bapsı temel amacı insanların zarar görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Bapsı kızılırken özen etmeniz gereken en önemli detay GOXU markası şeşnda bizim yanımızdan üretilen baplar gibi birinci sınıf ve sertifikalı ürünler tercih etmenizdir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Olası yangın veya rastgele bir korku durumunda binayı kısaca sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni düşüncemları örgülmaktadır.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması esenlanabilir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı çoğunlukla 60 an, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika yangın kapısı boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page